Penning Freesia wint 3 prijzen op de Keukenhof

27-03-2015. Op de jaarlijkse freesiashow op de Keukenhof heeft ons bedrijf maar liefst drie van de vier beschikbare prijzen in de wacht gesleept.  Onze presentatie bestond dit jaar uit elf verschillende rassen en selecties in maar liefst negen verschillende kleuren.  Behalve door het publiek werd dit ook gewaardeerd door de freesia keuringscommissie, waardoor ons bedrijf dit jaar de standprijs (voor de kwalitatief beste en meest gevarieerde stand) in ontvangst mocht nemen.  Daarnaast werden ook de awards voor de beste dubbelbloemige freesia (voor de oranje ‘Clementine’, die met een waardering van 9,67 bovendien het hoogste cijfer scoorde op deze show), en de beste enkelbloemige (voor de aparte, wijnrode ‘Bordeaux’, met een gemiddelde van 9,60) aan ons bedrijf toegekend.  Naast deze prijswinnende rassen waren nog negen andere rassen en selecties te bewonderen.

Van de drie genomineerde rassen voor de Jan Goemans Freesia Trophy (overigens gewonnen door onze collega VandenBos Freesia met de dubbelbloemige  ‘Expression’ ) stonden er kwalitatief uitstekende vazen, te weten de helderwitte  ‘Ilse’, de roze ‘Pink Devotion’, en de lichtrode, grootbloemige ‘Acapulco’. Ook het dubbele witte, sterk geurende  ras  ‘Oregon’, vorig jaar geïntroduceerd op de veiling trok de aandacht.

Met vier nieuwe selecties, die in de komende jaren zullen worden geïntroduceerd, wordt al vooruit gekeken naar de toekomst. De dubbele blauwe ‘B 09-89’, met een heldere kleur en zeer grote bloemen wist met een score van 9,64 bijna de prijswinnaar  ‘Clementine’ te evenaren.  Ook werd er een nieuwe kleur in het al zeer gevarieerde freesiasortiment geshowd: de perzikkleurige, dubbelbloemige nr. L 06-26. Het dubbele gele nummer G 07-314, nu al met een mooie vaas te zien,  zal in het voorjaar van 2016 onder naam op de veiling worden aangevoerd, evenals het lichtblauwe nummer B-08-81, dat naast de zware lange stelen ook opviel door de extreem lange kam.