Kijkje in de kas

  • Inmiddels staan er vijf vakken geplant voor de najaarsbloei. In week 20 zijn in twee vakken de rassen Bastogne (dubbel bronskleurig), Starlight (dubbel wit), Tavira (dubbel blauw), Morning Sun (enkel geel) en Ilse (enkel wit) geplant. In week 22 en 24 is er een vak geplant met Starlight en Corvette (enkel wit) en in week 26  een vak met Peachy Queen (dubbel, perzikkleurig) en Clementine (dubbel, oranje).

    De opkomst is goed en gelijkmatig, en de oogst van de eerste rassen (Starlight en Bastogne) zal naar verwachting eind augustus starten.

     

  • In week 20 zijn de eerste freesia najaarsvakken geplant. In het eerste vak zijn de rassen ‘Bastogne’ (bronskleurig) en Starlight (wit) opgeplant, beide dubbelbloemige en zeer productieve rassen. In het tweede vak staat het nieuwe dubbel blauwe ras ‘’Tavira’ geplant, die voor het eerst in het  najaar zal worden aangevoerd.

    Daarnaast staan hjer nog de  rassen  ‘Ilse’ (helder wit), en ‘Morning Sun’ (enkel geel). Deze rassen onderscheiden zich naast een hoge productie en lange haken door een uitstekende houdbaarheid op de vaas. Naar verwachting zullen van deze vakken vanaf eind augustus de eerste takken kunnen worden geoogst.