De naam van de nieuwe rode freesia is bekend

13 april 2017. Tijdens Kom in de Kas kregen alle bezoekers op het bedrijf van Penning Freesia de mogelijkheid om een naam te bedenken voor onze nieuwe rode dubbelbloemige freesia. Het idee om zelf een naam te mogen geven aan een nieuwe freesia sprak heel veel mensen van jong tot oud erg aan. Op beide dagen was het continu erg druk bij de prachtige vaas met de dubbelbloemige rode freesia. Hier kon iedereen zijn of haar creativiteit aanspreken om een mooie en aansprekende naam te bedenken.

Uiteindelijk bleken maar liefst 1.185 formulieren met een naamvoorstel te zijn ingeleverd. In de afgelopen week zijn alle namen geïnventariseerd en beoordeeld. Omdat er heel veel leuke en passende namen zijn ingeleverd was het nog een hele klus om hieruit de winnende naam te kiezen. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor de toepasselijke en originele naam:

Deze naam is Spaans en betekent ‘vuur’. De uitgekozen naam is door twee inzenders onafhankelijk van elkaar ingezonden en inmiddels goedgekeurd door de KAVB. Beide inzenders zijn inmiddels uitgenodigd om in juni, als er weer een nieuw vak van het ras in bloei komt,  het ras officieel te komen dopen.

Langs deze weg willen wij alle inzenders hartelijk bedanken voor de inspanningen om een nieuwe naam te bedenken. Als blijk van waardering zullen we onder alle inzenders 10 mooie boeketten van het nieuwe ras verloten. Deze kunnen op een nader bekend te maken datum bij ons bedrijf worden opgehaald. De uitverkorenen worden hierover persoonlijk geïnformeerd.