Open middagen amaryllis vanaf 15 januari

10-1-2020 Vanaf 15 januari a.s. is er gedurende vier weken elke woensdagmiddag van 13.00-17.00 uur de gelegenheid om onze amaryllis opplanting in bloei te bekijken.  In totaal zijn er meer dan 30 rassen te bezichtigen voor zowel pot- als snijcultuur. Daarnaast zijn er meer dan 100 nieuwe selecties ter beoordeling opgeplant waaruit de komende jaren een keuze zal worden gemaakt.

In het snijbloemenvak zijn ruim 15 rassen te zien,  en zijn er meer dan 80 selecties te beoordelen op geschiktheid voor de snijbloementeelt.

Dit vak is van week 36 tot en met week 46 gekoeld. In week 46 is het blad versnipperd en is het vak opgestookt. Vanaf week 2 staan de eerste rassen (‘Avalanche’ , ‘Pink Rival’ en  ‘Tenerife’) in bloei.

Het plantmateriaal voor het tweede vak is half augustus gerooid en na 10 weken preparatie begin december geplant. In dit vak staan rassen voor de pottenbroei, droogverkoop en snijbloementeelt. Ook hier is een groot aantal nieuwe selecties (grootbloemig, kleinbloemig en dubbelbloemig) opgeplant ter beoordeling.