Open middagen amaryllis vanaf 16 januari 2018

10 januari 2019. Vanaf 16 januari a.s. is er gedurende vier weken elke woensdagmiddag van 13.00-17.00 uur de gelegenheid om onze amaryllis opplanting in bloei te bekijken.  In totaal zijn er meer dan 30 rassen te bezichtigen voor zowel pot- als snijcultuur. Daarnaast zijn er ca. 100 nieuwe selecties ter beoordeling opgeplant waaruit de komende jaren een keuze zal worden gemaakt.

In januari vorig jaar is het nieuwe vak voor de snijbloementeelt opgeplant. Hierin zijn de volgende rassen opgeplant: ‘Casablanca’, ‘Himalaya’, ‘White Sensation’, ‘Lion King’, ‘Avalanche’, ‘Porto’, ‘Revelation’, ‘Pink Rival’, ‘Night Fever’, ‘Maestro’ en ‘Cherry Bloss’.  Verder zijn er drie nieuwe rassen onder naam te zien: ‘Tenerife’, ‘Caramba’ en ‘Coral Flame’.  In het snijbloemenvak zijn bovendien van 80 selecties kleine proeven geplant, zodat deze in een vroeg stadium beoordeeld kunnen worden op geschiktheid voor de snijbloementeelt.

Dit vak is van week 36 tot en met week 46 gekoeld. In week 46 is het blad versnipperd en is het vak opgestookt. Vanaf week 2 staan de eerste rassen (‘Avalanche’ en ‘Tenerife’) in het oogststadium.

Het plantmateriaal voor het tweede vak is half augustus gerooid en na 10 weken preparatie begin december geplant. In dit vak staan rassen voor de pottenbroei, droogverkoop en snijbloementeelt. Ook hier is een groot aantal nieuwe selecties opgeplant ter beoordeling.

Vanaf deze week zal er op de website elke maandag een update worden geplaatst met foto’s, zodat de ontwikkeling ook online te volgen is.